dilluns, 7 de novembre del 2011

Escoles viatgeres 6 de novembre de 2011. Toledo.

Toledo monumental i cultural

Ens hem alçat hui un poc abans per poder arribar més prompte a la capital i poder gaudir de tota la monumentalitat d'aquesta ciutat.
Primer l'autobús ens ha portat per fora de la ciutat per veure les seues espectaculars vistes ja que hui hem tingut sort i no estava plovent.
No plovia, però, un espectacular fred ens esperava quan hem baixat de l'autobús per caminar per tots els carrers estrets, xicotets i costeruts per on corria un aire que deixava la cara a punt per a que hui no isquera cap arruga.
El guia d'avui ens ha explicat la quantitat de gent que ha viscut a Toledo i la importància de la ciutat fins que al segle XVI el rei va decidir traslladar la capital del regne a Madrid i això va fer que la ciutat es quedara quasi buida. Els àrabs i jueus poblaren Toledo i deixaren la seua empenta per tots els llocs, inclús en el llenguatge i moltes paraules actuals del castellà ens arriben des d'aquestes dues cultures que van passar a un segon lloc quan els cristians van conquistar totes les terres després de que els musulmans visqueren més de 400 anys en aquesta ciutat.
Hem vist els ponts d'Alcàntara i San Martín i ens hem endinsat al casc històric pel costat de la Mesquita de "El Cristo de la Luz", on el guia ens ha explicat la llegenda de per què té aquest nom. Els vostres companys i companyes us la contaran quan arriben a casa. Totes les explicacions les seguim amb atenció encara que hui el fred ens gelava les orelles.
També hem vist com a cada porta i carrer estret tenien la seua forma de defensar-se del continus atacs de tots aquells que volien conquerir la ciutat. Ah! i la major defensa estava amb el riu Tajo que li pega la volta sencera a tota la població i que era una barrera natural davant de qualsevol atac exterior.
Després d'esmorzar sobre la marxa hem arribat a la sinagoga de "El Tránsito". Aquest temple jueu és una meravella de construcció on destaquen tots els adorns amb algeps per totes les altes parets que la formen.
Dins d'aquesta sinagoga hem gaudit d'un concert de música sefardí amb les flautes com a instrument de vent, les guitarres i mandoles de la família de corda i diversos panderos i panderetes de la percussió.
Quan ha acabat el concert hem baixat per les costeres de la ciutat fins la vora del riu Tajo i caminant 45 minuts per la seua vorera arribem al pont de San Martín que hem de creuar perquè el restaurant està a l'altre costat. Un magnífic dinar que ens ajuda a recuperar-se de tot el matí caminant.
En acabar de dinar altra volta entrem dins de la ciutat per anar a veure l'espectacular catedral de Toledo. Encara que és d'estil gòtic, presenta diferents estils arquitectònics ja que van tardar molts anys en construir-la.
Quan acabem la visita ja tenim temps lliures per anar de tendes i comprar records i regals per a casa. Què ens hauran comprat? Hauran pensat en tots? Hauran pensat en comprar-se coses per a d'ells? Ja falta poc per esbrinar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada