divendres, 4 de novembre del 2011

Escoles viatgeres 3 de Novembre

Escoles Viatgeres a la Natura.

Al llarg del dia d'avui ens hem dedicat a conèixer millor el que s'anomena la comarca dels "Montes de Toledo" i que ix a tots els mapes de geografia o de cone.
Hem estat en un centre d'interpretació i aula de natura anomenada " El borril". En aquest centre ens han explicat l'ecosistema de bosc mediterrani que forma aquesta comarca i que es basa en el roure i les seues bellotes, així també com de l'alcorànic (alcornoque) i del qual s'extrau el suro per fer els taps de les botelles de vidre per al vi.
Aquest bosc mediterrani forma un ecosistema que l'home ha canviat moltíssim en els darrers 50 anys i l'han convertit en un bosc no sostenible en el seu desenvolupament, cosa que en els mil·lennis anteriors no havia passat. Actualment es tracta, conforme ens han explicat, en tornar a tindre un ecosistema d'acord amb un desenvolupament sostenible que no contamine i no destrosse la natura.
També hem vist animals d'aquest ecosistema com cérvols, cabres, raboses, perdius, porcs senglars, conills i molts més, com alguna àguila imperial.
Tot el dia hem estat a la serra i després s'ha posat a ploure i ja hem tornat a l'alberg on ens ha donat temps a jugar i completar el quadern de viatge.
Demà anirem a vore els molins més famosos de la Manxa i alguna aventura de Don Quijote.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada