dimarts, 14 de juny del 2011

Excursió a l'Alto Tajo. 14 de Juny.

EXCURSIÓ A L'ALTO TAJO
14 AL 17 DE JUNY
CRA "L'ENCANTADA"
CONTEM COSES DES DE CORDUENTE
DIMARTS 14 DE JUNY


Hem eixit des de Xàtiva a les 7'55 h, hem aplegat a València després d'anar amb un tren de rodalies i també fent varies parades. Ens hem esperat mitja hora a l'estació de València i hem agarrat un altre tren amb destí a Teruel.
A l'estància al tren s'ho havem passat fantàstic.

Quan hem eixit de l'estació de Teruel els alumnes de Corduente estaven esperant-nos. Hem deixat les maletetes a l'autobús, ens han donat uns plànols i ens hem dirigit a una escalinata on ens han contat la història dels "Amants de Teruel". Quan hem acabat hem anat cap a la torre més alta de la ciutat que era d'origen musulmà i que és d'art mudèjar.
                Més tard hem anat a la plaça del torico on hi ha una font que el qui veu s'enamorarà d'algun o d'alguna de Teruel. A migdia hem anat a dinar a l'estació d'autobusos.

                A continuació camí d'Albarracín hem anat a un parc d'armes antigues anomenat TREBUTCHET PARK. Allí hem aprés moltes coses, cada civilització (Grecs, Romans, Cristians,Musulmans, Orientals) tenia les seus armes creades per a la guerra. Els arietes, catapultes, fletxes, escuts, ballestes, coloms incendiaris i l'escala composta estan reproduïdes segons els jaciments arqueològics i llibres.
                A Albarracín ens esperava una guia per contar-nos la història del poble. Ens ha explicat el casc antic, com es deia els noms del poble en romà, en musulmà... Hem vist les cases més importants i hem pogut observar les antigues muralles. El poble està considerat Conjunt Històric Monumental des del 22 de juny de 1961. Actualment té 1.100 habitants. Ens ha explicat adorns de metall de les portes com fardatxos, serps, dracs... i finalment hem vist un paisatge general de la ciutat dins dels Montes Universals que envolten la ciutat.

                A l'eixir d'Albarracín anem pel costat del riu Guadalaviar, envoltat per molts xops, carrasques, pins i bancals que tenen que suportar canvis de temperatura molt bruscos entre el dia i la nit. Finalment arribem a l'alberg que s'allotgem es prou modern, bon servei de menjar, dutxes amb aigua calenta, lliteres i estem envoltats de molta de molta natura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada