dimecres, 7 de desembre de 2011

LES CLASSES DE MÚSICA

Aquestes darreres setmanes, en el primer cicle de primària hem estat estudiant les corxeres. Hem aprés que les corxeres són unes notes que tenen el ritme més ràpid que les negres, que les dues corxeres són tan xicotetes que caben en la mateixa pulsació, que van juntetes per un braç, que no les hem d’escriure com si foren cireres... En fi, ara resulta que ens agraden més les corxeres que les negres!
A més a més, després d’haver-les practicat amb jocs de trens, instruments de percussió, cançonetes i fitxes, vam fer un concurs de dibuixos per a veure qui il·lustrava millor el conte que havíem llegit. Com que tots li vam posar moltes ganes, al final hem decidit que tots mereixem que el nostre dibuix estiga en el bloc de l’escola.
Esperem que us llegiu el conte i us agraden els nostres dibuixos!

CONTE: La negra i les dues corxeres.
Fa molt de temps en un prat molt gran, dalt duna muntanya, hi havia un arbre que feia unes pomes molt boniques de color vermell. En aquell prat també hi havia uns animalots estranys que es deien negres i caminaven fent Ta, Ta, Ta… 
Un dia una negra va pujar tota la muntanyeta en busca d’una preciosa poma vermella, però es va fer de nit, i la pobra no hi veia res. Aleshores, molt trista es va estirar al terra i es va posar a dormir. L’endemà quan es va fer de dia se’n va anar cap a l’arbre, però va sentir uns plors. Què havia passat? Resulta que a una altra negra li havia passat el mateix. Com que caminaven a poc a poc no li va donar temps d’arribar al pomer i se li va fer fosc i tenia por perquè de nit eixien els silencis. Així que xarrant xarrant les dues negres es van fer molt amigues i una li va preguntar a l’altra:
- Saps que podem fer per anar més ràpid?
- No ho sé... – li va contestar la negra plorona.
- Ja ho tinc! Ens ajuntarem amb un braç, podrem anar més ràpid i no arribarem mai tard als llocs, que et sembla?
- Perfecte! - va exclamar una mica més contenta.
Llavors les negres es van ajuntar convertint-se en corxeres i ara caminaven fent Ti-ti, Ti-ti... Al final, moltes altres negres d’aquell prat al veure-les també ho van voler fer així. I aquesta és la història de com es van crear les corxeres.


BENIMARFULL

L'ALQUERIA

PLANES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada