dijous, 10 de març del 2011

Excursió al Puig (Alcoi) de la classe de tercer cicle de Planes 4-2-11

El dia 4 de febrer realitzarem una eixida al Puig d'Alcoi per a visitar el poblat iber. Prepararem la visita buscant en Internet informació. Trobarem pàgines molt interessants del Museu Arqueològic d’Alcoi. Les mares ens van acompanyar, ja que ens teníem que desplaçar amb cotxe. Eixirem de l'escola a les 9,45 i arribarem al voltant de les 10,15, com ara tenim autovia arribem molt prompte. Després d’observar l'entorn i de situar-nos, esmorzarem (Sari ens havia preparat coques).


Començarem a pujar per la senda que ens conduïa a l'interior del poblat i comprovarem lo que havíem llegit en el nostre llibre, els ibers construïen les seues cases en una meseta. Arribarem a una clarura i trobarem un cartell a on explicava les característiques del poblat del Puig.

Observarem que hi havien reconstruït part de la torre d’entrada al poblat. S’informaren en internet que els arqueòlegs havíem estat treballant feia uns mesos i comprovarem que tenien fils marcant els habitatges.

Els ibers van triar un lloc privilegiat pel paisatge i estratègic per a poder defensar-se .

D’internet van traure aquesta informació que ens pareixia interessant:

“Ignasi Grau, professor d’arqueologia de la Universitat d’ Alacant, ha explicat el valor que te esta excavació per a entendre les formes de vida de les ciutats ibers. Aquest poblat en concret, està datat en el segle IV a. C. i es pensa que la zona va estar habitada durant els quatre segles anteriors. En la excavació col·laboren alumnes de la UA.

Les cases trobades tenen una estructura rectangular i pareix ser que tenien una altura de dos metres. El seu reduït tamany era pràctic per a calfar l’habitatge. S’han trobat restes d’animals como cabres, ovelles o vaques i restes d’utensilis.”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada