dijous, 29 d’octubre del 2015

DIA 28, RUTES CIENTÍFIQUES



















Dia de pluja al llarg del matí i s'acompanya una baixada de temperatura gran.
Plovent visitem la Foz de Lumbier. Una antiga via de tren ara via verda com en L'Orxa, on ara habiten colònies de voltors i moltes aus. Ací esmorzem.
Ens dirigim a San Juan de la Peña. Monestir amagat baix d'una gran penya on una guia ens explica el seu principi allà pel s X. Després de vore l'antic monestir de la penya anem al nou monestir que està en un altre lloc però molt prop, on ens serviran el dinar. Descansem i juguem i anem a peu al lloc denominat el balcó dels pirineus. Des d'ací podem vore les primeres neus que havien caigut la nit del dimarts. Paisatge de tardor de pel·lícula.
Ens dirigim  amb l'autobús cap a Jaca.
Visitem la ciutadela ja de nit. És l'àntic castell de defensa manat construir pel Carlos I i V d'Alemanya. Ja és de nit. Un soldat de paisà ens explica els seus mètodes de defensa. Passem a continuació a veure la major col·lecció de figuretes de soldats de plom d'Espanya. Passeig per tota la història dels exèrcits en miniatura.
S'allotgem a l'hotel.
Millors condicions que l'anterior. Habitacions més grans i tots i totes estem més a gust. Sopar molt bo en i qualitat. Lassanya i aletes amb creïlles. Gelat o natilla o fruita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada